‘Veroordeling Maurice de Hond vernietigen’

DEN HAAG – De strafrechtelijke veroordeling van Maurice de Hond door het gerechtshof in Amsterdam op 13 oktober 2009 moet worden vernietigd.

Dat heeft de adviseur van de Hoge Raad, advocaat-generaal J. Silvis, aan het hoogste rechtscollege aanbevolen. Het hof legde de opiniepeiler destijds twee maanden voorwaardelijke gevangenisstraf op.

De Hond werd veroordeeld omdat hij Michaël de Jong – bekend geworden als de ‘klusjesman’ – publiekelijk heeft aangewezen als de dader in de geruchtmakende Deventer moordzaak.

Hij deed zijn uitlatingen in 2006 in diverse media en op zijn weblog. De opiniepeiler zei ook dat De Jongs vriendin had geholpen de politie op een dwaalspoor te zetten.

Verder lezen ‘‘Veroordeling Maurice de Hond vernietigen’’

Gerechtshof Leeuwarden verhoort rechercheurs naar aanleiding van aanwijzingen van vervalsen van cruciaal Proces Verbaal

DEN HAAG, 23 april 2009 Bij een art.12 procedure, aangespannen door Ernest Louwes, heeft het hof in Leeuwarden besloten twee rechercheurs (R. en O.) te verhoren. Zij hebben in december 2003 op verzoek van het Hof te Arnhem een proces verbaal opgemaakt over wat er in de vier jaar met de blouse van het slachtoffer was gebeurd tot in december 2003 DNAonderzoek werd uitgevoerd. Dit Proces Verbaal speelde een sleutelrol bij de veroordeling van Ernest Louwes. Er zijn sterke aanwijzingen dat dit Proces Verbaal valselijk is opgemaakt door de beide rechercheurs.

Begin 2007 heeft Ernest Louwes een aangifte ingediend tegen deze rechercheurs van de Technische Recherche IJsselland. Omdat het OM vervolging van de rechercheurs weigerde, heeft Louwes daartegen vorig jaar op grond van artikel 12 Wetboek van Strafvordering beklag ingediend. Het gerechtshof heeft in december 2007 zowel het OM als Louwes gehoord. Zij heeft nu besloten om de twee beklaagden op 23 april 2009 te horen.
Verder lezen ‘Gerechtshof Leeuwarden verhoort rechercheurs naar aanleiding van aanwijzingen van vervalsen van cruciaal Proces Verbaal’

Ernest Louwes spant kort geding aan tegen Staat der Nederlanden over vrijheid van meningsuiting

Update: Uitspraak kort geding 17 december 2008

Ernest Louwes heeft een kort geding aangespannen bij de rechtbank in Den Haag tegen de Staat der Nederlanden. De gevangenisstraf waartoe hij in 2000 veroordeeld is loopt op 22 april 2009 af. Hij zit nu, zoals ook het geval is met andere gedetineerden in de laatste fase van zijn straf, die “detentiefasering” wordt genoemd. Dat houdt voor Ernest Louwes in dat hij -met bepaalde restricties- inmiddels weer thuis woont en een beroep uitoefent.

Verder lezen ‘Ernest Louwes spant kort geding aan tegen Staat der Nederlanden over vrijheid van meningsuiting’

Spoedappel De Jong (“klusjesman”) versus Maurice de Hond

Michael de Jong -de klusjesman in de Deventer Moordzaak- heeft spoedappel aangetekend tegen de uitspraak van de Amsterdamse Voorzieningenrechter in Kort Geding dd. 13 maart jl. Verder lezen ‘Spoedappel De Jong (“klusjesman”) versus Maurice de Hond’

De mythe van het verdwenen zwartgeld

De mythe:

Al jaren lang gaan er verhalen rond dat de Willem en Jaqueline Wittenberg een forse geheime zwartgeld bankrekening zouden hebben in Luxemburg. In het boek “De Deventer moordzaak” van Stan de Jong schrijft Stan “Eens in de zoveel tijd reisde het echtpaar met een pak zwart geld in de trein naar Luxemburg, alwaar de biljetten in een kluis werden gedeponeerd.” Verder lezen ‘De mythe van het verdwenen zwartgeld’

Undercover banned voor?

Ja voor wat eigenlijk?
Skype gesprek na ban Gisteren werd ik out of the bleu gebanned door Wim Dankbaar op zijn forum.deventermoordzaak.com zonder dat ik iets geschreven had wat daar een aanleiding voor kon zijn. Toen ik Wim Dankbaar direct na de ban om uitleg vroeg kwam hij niet verder dan me te vertellen dat ik hypocriet was en verbrak daarop de communicatie zonder mogelijkheid tot toelichting of verweer. Hiernaast een screenshot van dat gesprek. De berichten van na 23:42.00 werden de volgende dag pas afgeleverd omdat de verbinding toen al verbroken was door Wim Dankbaar.

Wat er werkelijk aan de hand is werd me na het lezen van alle berichten al snel duidelijk.

Verder lezen ‘Undercover banned voor?’

Deventer Moordzaak dient wel heropend te worden

In zijn gisteren ingediende reactie op het advies van Advocaat Generaal Machielse bij de Hoge Raad de Deventer Moordzaak niet te heropenen stelt Mr. G.J. Knoops dat de getuigenis van de beheerder van de begraafplaats plus twee steungetuigen juist wel tot een vernietiging van het vonnis uit februari 2004 moet leiden.
Verder lezen ‘Deventer Moordzaak dient wel heropend te worden’

Maurice de Hond niet vevolgd voor emailkraak


De Hond zal niet vervolgd worden voor betrokkenheid bij emailkraak advocaat klusjesman en start procedure tegen staat

Maurice de Hond zal civiele zaak tegen de Nederlandse staat starten wegens onrechtmatig handelen. De inval in zijn huis op 14 februari 2007 had niet mogen plaatsvinden en het meenemen en copieren van al zijn digitale informatie (1200 gigabyte!) was -gezien de stand van het onderzoek op dat moment- volledig disproportioneel.
Verder lezen ‘Maurice de Hond niet vevolgd voor emailkraak’

Als je het niet zeggen mag…..

Thank God it’s Friday.

Maurice op de bank bij Claudia.
En Claudia? Die is blij dat Maurice het doet!
Verder lezen ‘Als je het niet zeggen mag…..’

Extra straf voor Louwes

Ernest LouwesNa bijna acht jaar detentie had Ernest Louwes alweer vier weekeinden thuis kunnen zitten, maar het is de vermeende dader in de Deventer Moordzaak niet vergund. Het gevangeniswezen ligt dwars bij de versoepeling van het regime waaronder Louwes wordt vastgehouden, zo heeft HP/De Tijd vernomen.
Verder lezen ‘Extra straf voor Louwes’